Datumklokken.nl

Hulpmiddelen bij geheugen problemen, een website voor Stichting Hulp en Huisvesting
R

Webwinkel

R

Ontwerp

R

Hosting

Ik ben blij dat we eindelijk weer klokken verkopen!

Arthur Vogel

shop manager, Stichting H&H

De Opdracht

Stichting Hulp en Huisvesting

Via de website bijdetijdblijven.nl verkoopt Stichting H&H al jaren klokken met dag- en datumaanduiding. De opbrengst komt ten goede aan de ondersteuning van mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.

Kalenderklokken

De kalenderklokken zelf geven klanten met geheugenproblemen houvast door een verbeterd tijdsbesef. De klokken zijn daarnaast extra groot om geschikt te zijn voor senioren.

De terugloop

In de loop der jaren zijn steeds meer partijen kalenderklokken gaan verkopen. Daarnaast is de website haast onvindbaar op Google. De bezoekers en verkopen liepen hierdoor steeds verder terug. Het werd tijd voor een nieuwe website.

De oude website.

 

Problemen

'

Dalende trend

Het aantal bekeken pagina’s daalde de eerste 6 maanden van 2014 met maar liefst 63%.

Verouderd ontwerp

De website had een vaste breedte van 990 pixels. Tegenwoordig hebben de meeste bezoekers een Full HD monitor van 1920 pixels breed. Het grootste deel van de monitor werd dus niet benut. Daarnaast kon het uiterlijk van de website kon ook wel wat worden opgefrist.

Duur in onderhoud

De website was moeilijk aan te passen en dus moeilijk te onderhouden. Het maken van aanpassingen werd dan ook uitbesteed.

Het bestelsysteem

Het bestelsysteem bestond simpelweg uit een e-mail met informatie over de bestelling. Alle informatie werd in Excel bijgehouden. Het afhandelen van bestelling kostte hierdoor veel tijd en het systeem was totaal niet gebruiksvriendelijk.

Oplossingen

Gebruiksvriendelijk en Responsief ontwerp

De nieuwe website is voorzien van grotere letters, duidelijke navigatie, meer informatie en grafische elementen om de klant naar de juiste pagina te verwijzen.

De responsieve website schaalt automatisch mee met de grootte van het scherm. Tegelijkertijd passen de elementen van de website zich ook uitstekend aan smalle schermen aan. Hierdoor is de site ook erg gebruiksvriendelijk voor bezoekers via tablet en smartphone.

U

Search Engine Optimization

Om de dalende trend in bezoekersaantallen te keren heeft Wedeko gewerkt aan Search Engine Optimization.

De oude URL van de site, bijdetijdblijven.nl bleek qua zoekresultaten in Google niet optimaal. Naast de uitdrukking bestond er ook een gelijknamige leermethode. Daarom heeft Wedeko een nieuwe URL bedacht, datumklokken.nl. Deze nieuwe URL past beter in het doel van de site, namelijk het aanbieden van datumklokken aan mensen met geheugenproblemen.

Tegelijkertijd is de nieuwe website geoptimaliseerd zodat deze beter te vinden is via de zoekmachines. Denk hierbij aan metadata maar ook aan verbetering van de zogenaamde pagespeed score beoordeling van Google.

Contant Management Systeem

Wedeko heeft de nieuwe website datumklokken.nl ontwikkeld met WordPress. Door dit moderne content management systeem kan de site gemakkelijk door de klant zelf worden aangepast. Na inloggen zijn alle teksten eenvoudig te wijzigen via een gebruiksvriendelijke tekstverwerker. Er komt geen code aan te pas. Dit is een enorme verbetering ten opzichte van de oude site, waarbij het maken van aanpassingen erg lastig was.

E-commerce

Het oude bestelsysteem bestond simpelweg uit een e-mail met informatie over de bestelling. Het bestelproces was niet geautomatiseerd. De shop manager hield alles bij in Excel bestanden.

Wedeko heeft een geheel nieuw e-commerce systeem geïnstalleerd waardoor facturen en pakbonnen automatisch worden aangemaakt. Ook de voorraad wordt geïnventariseerd. Daarnaast geeft het systeem ook inzicht in de verkoopcijfers en worden er waarschuwingen verstuurd op het moment dat de voorraad te laag is.

Resultaat

%

Bezoekers

%

Conversie toename

%

Omzet

Tevreden klant